Gevelpaneel 333 VMZINC® op metalen draagstructuur

 

Gevelpaneel 333 VMZINC®, modieuze gevelbekleding aan matige prijs

Gevelpaneel 333 VMZINC® is een verluchte gevelbekleding die zowel horizontaal als verticaal geplaatst kan worden. Dankzij het ingenieuze verbindingsstuk kunnen de gevelpanelen zeer eenvoudig met elkaar worden verbonden. Daardoor is voorafgaand inmeten niet nodig en is men steeds zeker dat de panelen passen.

Ons technisch adviesbureau kan u informatie geven op maat van uw project en u technische aansluitingsdetails bezorgen.

 

Oppervlakteaspecten: QUARTZ-ZINC / ANTHRA-ZINC

 

 
Dikte 1 mm
As-op-as afstand 333 mm
Lengte 3600 mm
Voegbreedte 20 mm

 

 
 
Technicité

Onderhoudsvriendelijk, lange levensduur en hoogwaardige esthetiek…deze techniek geeft een meerwaarde aan uw project. Het paneel heeft een “cassette” uitzicht en is verkrijgbaar aan een gunstige prijs.

Discrete

Vooraf inmeten is niet vereist, eenvoudige plaatsing en onzichtbare bevestiging – 1 standaard lengte.

  • Gevel van 90° (verticaal).

  • Gebouwen met een maximale hoogte tot 30 m. Bij hogere gebouwen, Contacteer ons technisch adviesbureau.

  • Zowel nieuwbouw als renovatie projecten.

 

Stappenplan

 

 

Zie stappen  

Stap 1

Etapes

De draagmuur

De draagmuur moet voldoende sterk en stabiel zijn om een voorzetgevel te kunnen dragen. De draagmuur mag niet doorweekt zijn en moet de mogelijkheid krijgen om na plaatsing van de isolatie en de gevelbekleding verder uit te drogen. De verluchte voortzetgevels in VMZINC zijn hiervoor bijzonder aangewezen.

Vorige stap Volgende stap

Stap 2

Etapes

De isolatie

De keuze, soort en dikte van de isolatie wordt mede bepaald door de beoogde thermische prestatatie. De bevestiging van de isolatie aan de draagmuur gebeurt volgens de richtlijnen van de isolatiefabrikant. Voor een optimale prestatie is een doorlopende en winddichte isolatielaag vereist. Het type isolatie en de bouwvoorschriften zullen ook mede bepalen of een dampopen membraan dient te worden geplaatst.

Vorige stap Volgende stap

Stap 3

Etapes

Het metalen geraamte

Een metalen geraamte wordt na plaatsing van de isolatie op de beugels bevestigd. Bijzondere aandacht moet worden geschonken aan het type beugel om koude bruggen tot een minimum te beperken. Tijdens het optrekken van het metalen geraamte moet gekeken worden naar een perfecte uitvlakking van de metalen profielen voor een vlak eindresultaat. De metalen profielen en hun aantal worden bepaald door het gewicht en formaat van de gevelbekleding.

Vorige stap Volgende stap

Stap 4

Etapes

De gevelbekleding

De gevelbekleding in VMZINC wordt geplaatst conform de richtlijnen van de fabrikant. Het 333 Gevelpaneel wordt op metalen profielen met vijzen bevestigd. De plaatsing van het 333 Gevelpaneel gebeurt boven naar beneden in horizontale rijen, de tand naar boven gericht. De onderlinge en zijdelingse verbinding van het 333 Gevelpaneel gebeurd met een verbindingsstuk.

Vorige stap Volgende stap
 

De raam en deur afwerkingen gebeuren door middel van universele gevelafwerkingsprofielen Zie video hier.

Voor meer details, raadpleeg onze technische brochure.

 

VMZINC organiseert opleidingen voor installateurs.