Felsnaad VMZINC® - warm dak op metalen sandwichpanelen 

 

Met dit warm daksysteem kunt u ZINC PLUS met de Felsnaad VMZINC® techniek op sandwichpanelen monteren zonder de onderzijde van het ZINC PLUS te ventileren.

 

VMZINC Membrane

Het VMZINC Membrane is een dampopen waterdichte folie (functioneel tot 100°C) die wordt aangebracht tussen het ZINC PLUS en het niet compatibel draagvlak.

Ons technisch adviesbureau kan u informatie geven op maat van uw project.

 

Oppervlakteaspecten: Natuurlijk VMZINC / AZENGAR / QUARTZ-ZINC / ANTHRA-ZINC / PIGMENTO

dikte 0.7 - 0.8 mm
gewicht* Kg/m² 5.66 – 6.47 kg/m²
helling Daken vanaf 3° helling (5%) tot 75°

 

 
 
Technicité

Geen ventilatie nodig, noch incompatibiliteitsrisico’s met de opbouw: een foutloze dakconstructie, goed geïsoleerd, dun en compact. En dit zelfs op een niet traditionele dakopbouw.

Discrete

Dankzij ZINC PLUS is een fijnere dakafwerking mogelijk,zeker in combinatie met de Felsnaad G3 afwerkingen, krijgt u een strak belijnd dak.

Toepassingsgebied
 
 • Daken vanaf 3° helling (5%) tot 75°.
  Binnenklimaatklasse 1, 2 en 3.
  Zowel voor verbouwingen als nieuwbouw.

Bijzonderheden van deze techniek
 
 • Met dit warmdaksysteem kunt u ZINC PLUS met de Felsnaad techniek op metalen sandwichpanelen monteren zonder de onderzijde van het ZINC PLUS te ventileren.

   

  Voor alle toepassingen:

   

  • 1. de onderzijde van de metalen sandwichpanelen (aan de warme zijde van het dakpaneel) moet: :
   . ofwel afgewerkt worden met een continu dampscherm
   . ofwel, indien de onderzijde van het metalen sandwichpaneel een geïntegreerd dampscherm heeft,
   dan moeten de naden volledig luchtdicht zijn en zowel aan de boven- als onderzijde dichtgeplakt worden met een dampremmende tape. Het is aangeraden om een garantie over de perfecte dichtheid en het geïntegreerde dampscherm volgens de hygrometrische klasse van het gebouw te vragen aan de fabrikant van de metalen sandwichpanelen.
  • 2. De kwaliteit van het dampscherm is te bepalen in functie van de binnenklimaatklasse van het gebouw.

    

   Het VMZINC Membrane wordt aangebracht tussen het ZINC PLUS en de metalen sandwichpanelen. Plaatsing horizontaal of verticaal gestrekt en bevestiging door middel van plaatjes met de zelfklevende band van DuPontTM Tyvek® of evenwaardig alternatief. Overlap de banen van het VMZINC Membrane met 15 cm (volg de fijne stippellijn). Verkleef de banen steeds onderling met de geïntegreerde zelfklevende band. Voegen, overlappingen en eventuele beschadigingen moeten met deze zelfklevende band gedicht worden. Alle aansluitingen met andere materialen zoals beton of hout moeten door middel van een butyl of andere kleefband worden vastgemaakt. Het VMZINC Membrane mondt uit in de goot.
Dragvlak

 

De onderste en bovenste laag van de panelen zijn in metaal (dikte min. 0,7mm). Deze panelen moeten aan een min. trekkracht van 50daN/klassieke bevestigingsklang (dynamische testmethode).

 

De gelaagdheid van het sandwichpaneel en de trekweerstand moeten gedurende de levensduur van de dakbekleding gegarandeerd blijven, zelfs bij vochtige omstandigheden.

N.B. De informatie over de montage van de sandwichpanelen en membranen is indicatief. De keuze en montage van deze producten dient strikt te gebeuren volgens de richtlijnen van de fabrikant van de panelen en VMZINC.

 
1 Metalen sandwichpaneel
2 Tape
3 VMZINC Membrane
4 Felsnaad VMZINC® IN ZINC PLUS
 
 • De banen worden bevestigd op de panelen met vaste klangen (meestal aan de kop van de baan) en over de rest van de baan met schuifklangen.

 • De voetaansluiting van de banen wordt steeds met de techniek van de ingesneden baan uitgevoerd.

 • Aan de bovenzijde kan de Staande naad met de traditionele techniek van het  sluitschuifje en de bijhorende uitsnijding van de banen afgewerkt worden of met de nieuwe vereenvoudigde Nok G3.

Voor meer details over de bevestigingsklangen, raadpleeg onze technische brochure.

 

VMZINC organiseert opleidingen voor installateurs.