VMZ Felsnaad - niet-geventileerde gevel op houten sandwichpaneel met plaat in multiplex of OSB

 

VMZ Felsnaad is toepasbaar in gevel en dak. Zijn esthetiek zorgt voor een uniek lijnenspel, het creërt een ritme op het gebouw. Verschillende baanbreedtes zorgen voor nog meer verscheidenheid en creativiteit op de gevel. Daarnaast is ook de combinatie van verschillende tinten mogelijk. De VMZ Felsnaad kan gebruikt worden om gebogen, rechte of complexe vormen te bekleden. Download gratis standaard details in pdf of dwg formaat.

Om een lange levensduur van het zink te garanderen, moet er achter de gevelbekleding een verluchte ruimte voorzien worden. Zink is zeer duurzaam en vraagt geen onderhoud. Zijn esthetiek blijft behouden gedurende zijn lange levensduur. Daarna is het materiaal recycleerbaar.

Ons technisch adviesbureau kan u informatie geven op maat van uw project.

 

ZINC PLUS is aan de onderzijde beschermd en is beschikbaar in de volgende oppervlakteaspecten: Natuurlijk zink van VMZINC / AZENGAR / QUARTZ-ZINC / ANTHRA-ZINC / PIGMENTO

dikte 0,8 mm
Nuttige breedte 530 - 430 mm (ook niet standaard mogelijkheden)
Toepassingsgebied 75° tot oversteken
Nuttige lengte 4-6 m
 
Economical

Economisch: Door het gebruik van grote banen kan deze techniek snel geplaatst worden. Ons uitgebreid netwerk van verdelers kan op korte termijn een bestelling op maat leveren. Het plaatsen van dit systeem vraagt de nodige vakkennis. Het product heeft een lange levensduur, is onderhoudsvriendelijk en is hierdoor een grote meerwaarde voor het gebouw.

Discrete

Esthetiek: Dankzij de mogelijkheid om verschillende baanbreedtes te gebruiken, krijgt het dak of de gevel een uniek uitzicht. De techniek laat ook mooie afwerkingen toe.
VMZ Felsnaad heeft een tijdloos maar uniek karakter.

 
 

 

 • Gevelbekleding met VMZ Felsnaad, horizontaal of verticaal.

 • Op houten sandwichpanelen.

 • Gebouwen met binnenklimaatsklasse 1, 2 en 3.

   


Bijzonderheden van deze techniek
 
 • De houten sandwichpanelen met plaat in multiplex of OSB moeten:

  • Hetzij bedekt zijn met een continu dampscherm

  • Hetzij over een geïntegreerd dampscherm beschikken.

  Het dampscherm wordt steeds geplaatst aan de kant van het timmerwerk. In het geval van een geïntegreerd dampscherm dient de naad tussen 2 panelen perfect luchtdicht gemaakt te worden. Het gebruik van een daarvoor geschikte kleefstrip is verplicht op deze naden.

 • De fabrikant van de houten sandwichpanelen dient een garantie te verschaffen in verband met de dampdichtheid van het geïntegreerde dampscherm, naargelang de binnenklimaatklasse van het gebouw.

 • De kwaliteit van het dampscherm wordt bepaald in functie van de klimaatklasse van het gebouw en van de bestanddelen van het systeem.

 • Het VMZINC Membrane (tot 100% werkzaam) moet geplaatst worden tussen het ZINC PLUS en de draagstructuur. Zorg dat het VMZINC Membrane telkens overlapt (volg de fijne stippellijn). Elke aaneenzet met andere materialen zoals beton of hout, moet worden uitgevoerd met een kleefband in butyl. Het VMZINC Membrane moet voorbij de bekleding komen.

   


Draagstructuur

 

 • De voorkant van het gevelpaneel dat dienst doet als ondersteuning van het zink, moet uitgevoerd zijn in een houtsoort of afgeleide van hout dat goedgekeurd is voor gebruik op de gevel.

 • Indien geschroefd: minimum dikte van het multiplex of OSB-paneel van 15 mm.

 • Indien genageld: minimum dikte van 15 mm voor multiplex panelen en 18 mm voor OSB.

 • Bij renovatie is het aangeraden om de staat van de sandwichpanelen te verifiëren.

 • De draagstructuur moet perfect vlak en droog zijn en moet trekkrachten tot 50 daN per bevestigingsklang aankunnen voor het VMZ Staande naad-systeem. (Dynamische depressie-test).

 • De stevigheid van de houten panelen evenals de gevraagde weerstand tegen scheuren moet gegarandeerd worden op termijn.

 • De keuze en de plaatsing van de panelen dienen te gebeuren volgens de richtlijnen van de fabrikant van het hout en van VMZINC.

 • De naad tussen twee panelen mag niet meer dan 1 mm bedragen.  

   

  N.B. Informatie met betrekking tot de plaatsing van isolatie en de elementen die het system samenstellen, zijn indicatief. De plaatsing van alle bestanddelen dient conform te zijn aan de aanbevelingen van de betreffende fabrikanten. 

   

 

 

1 Houten structuur
2 Houten sandwichpaneel
3 VMZINC Membrane
4 VMZ Felsnaad in ZINC PLUS

 

Voor meer details over de bevestigingsklangen, raadpleeg onze technische brochure.

VMZINC organiseert opleidingen voor installateurs.