VMZINC® SLUIT AAN BIJ DE FEDRUS INTERNATIONAL GROUP

 

VMZINC® SLUIT AAN BIJ DE FEDRUS INTERNATIONAL GROUP

Op vrijdag 29 september rondde UMICORE de verkoop af van haar divisie bouwproducten - die onder de merknaam VMZINC® gewalst zink op de markt brengt - aan Fedrus International. De Belgische groep vervaardigt en verdeelt bouwmaterialen (dakdichtingsmembranen, opvangsystemen voor regenwater, gevelbekleding en accessoires voor bouwschillen) en streeft strategisch naar een gestage groei.

Vanaf vandaag zullen de activiteiten van VMZINC plaatsvinden onder de nieuwe bedrijfsnaam VM BUILDING SOLUTIONS. De ‘VM’ benadrukt de intentie van het bedrijf om de geschiedenis en reputatie te bestendigen van ‘Vieille Montagne’, dat dit jaar haar 180ste verjaardag viert. ‘BUILDING SOLUTIONS’ verwijst naar het streefdoel om globale oplossingen inzake bouwschillen aan te bieden op lange termijn.

De VMZINC-producten en -diensten blijven onveranderd en worden in België en internationaal verder verdeeld onder de merknaam VMZINC®. Alle teams en de huidige structuur van de organisatie, inclusief de industriële sites en commerciële kantoren, blijven eveneens ongewijzigd.

De internationale activiteiten van Fedrus International zijn complementair aan die van VMZINC® inzake productaanbod en geografische locatie.

“Fedrus International biedt de ideale omkadering en steun om de volgende fase van onze ontwikkeling tot een goed eind te brengen. Gemotiveerd door een gedeelde energie en passie, voorzien wij fantastische mogelijkheden om de twee entiteiten succesvol te laten groeien, en dé referentie bij uitstek te worden inzake systeemoplossingen voor bouwschillen allerhand”, zegt FRANCK MARTINELLI, commercieel directeur bij VMZINC®.

Over VMZINC®

VMZINC® is een internationaal merk van gewalste zinkproducten voor bouwschillen. Het bedrijf is aanwezig in meer dan 30 landen met een imposant gamma van systeemoplossingen voor gevels, daken, regenopvang, accessoires en kwaliteitsvolle decoratie. Als pionier in behandeling van oppervlakken, en met een ervaring van 180 jaar, biedt VMZINC® zijn knowhow aan in de vorm van zo'n 14 oppervlakte-uitvoeringen, naast maatwerk. Het bedrijf telt 950 werknemers, verdeeld over 7 industriële sites in Europa en in kantoren wereldwijd.

www.vmzinc.nl

Over Fedrus International

Het Fedrus International familiebedrijf is een referentie inzake gespecialiseerde materialen voor daken en gevels. De groep heeft momenteel 4 divisies: I.R.S-Btech promoot en verdeelt epdm-waterdichtingssystemen voor daken en gevels, APOK verdeelt materialen voor dak- en gevelwerken in België, en Laude is gespecialiseerd in de transformatie en verdeling van gevelcomponenten in Frankrijk. Nu komt daar dus VMZINC® bij, de internationale producent van gewalste zinkproducten.

www.fedrusinternational.com

Download het persbericht